Filosofi

Kunskap är makt…utbildning kostar pengar och fattiga familjer på vår paradisö Malapascua prioriterar inte utbildning.  10 % av varje sålt smycke kommer att gå till en fond som varje år delar ut ett ekonomiskt stipendie som gör det möjligt för flickor att studera på gymnasial nivå.

Genom arbetslivet och alla våra resor har vi sett vilket förfärligt liv flickor lever som finns  i prostitutionens klor. Är du fattig och det finns absolut inget socialt skyddsnät runtomkring och du lovas guld och gröna skogar… hallicken är den enda  som bryr sig om dig. Men flickan och den unga kvinnan är bara en handelsvara. Så länge hon drar in pengar är det bra för hallicken. Den dag hon drar in mindre pengar och hallicken blir arg, då kan hon säljas vidare. Detta är verkligheten.

Jag vet att vi kan göra skillnad och just därför har vi valt att 10 % ska gå till ett stipendie som ger möjlighet till att studera vidare.  Kunskap och utbildning öppnar dörrar till möjligheter som inte annars finns. Detta är att göra skillnad på riktigt.

Med kärlek…

Ulrika Jonasson-Borggren

Comments are closed.